Vindjeruimte

Gemeente Baarn bundelt vraag en aanbod

Gemeente Baarn bundelt vraag en aanbod

Persbericht gemeente Baarn, aankondiging dat Vindjeruimte gaat worden gemaakt:
“Gemeente bundelt vraag & aanbod maatschappelijk vastgoed”

Ruimte voor sport, spel en ontspanning binnenkort eenvoudig te boeken via web-app

Wie wil weten waar in Baarn ruimte te huur is voor sport, spel, ontspanning of educatie, kan binnenkort op één centrale website of web-app terecht. De gemeente Baarn gaat het gemeentelijk vastgoed, zoals buurthuizen, sportclubs en theater, overzichtelijk bij elkaar in kaart brengen. Via deze web-app kan iedereen in Baarn, zowel particulier als vereniging, een ruimte ‘bekijken’, checken op beschikbaarheid, reserveren en betalen.

Het college heeft, onder aanvoering van wethouder Laseur, na overleg met instanties en een aantal verenigingen besloten dat een dergelijk platform voor alle inwoners van Baarn een handig overzicht kan bieden voor iedereen die een activiteit wil ondernemen, maar niet weet waar men terecht kan. Veel mensen weten niet dat je bijvoorbeeld een gymzaal kunt huren voor een uur om te basketballen met vrienden. Of waar je een leuke activiteit, zoals kaarten, zingen, schilderen, kan laten plaatsvinden.

De website is bedoeld voor het efficiënt huren en verhuren van gemeentelijk vastgoed, zoals sportaccommodaties, buurthuizen, speeltuinen; kortom het vastgoed in eigendom van de gemeente voor sport, spel, ontspanning en educatie. Dit vastgoed kan rechtstreeks door de gemeente aan de klant worden verhuurd of via een instantie/vereniging. Zo snijdt het mes aan twee kanten: inwoners krijgen eenvoudig inzicht in het lokale aanbod; de gemeente, clubs en verenigingen maken efficiënter gebruik van hun ruimte en krijgen extra huurinkomsten.

Baarns initiatief
Het initiatief voor de web-app is afkomstig van het in Baarn gezetelde bedrijf Smart2Result. Irene van Kaam, partner van dit bedrijf : “Wij zorgen voor onder andere gemeentes dat het organiseren rondom vastgoed betaalbaar blijft door met minder tijd, mensen en geld het benodigde proces te laten verlopen. Een voorbeeld daarvan is deze web-app genaamd De gemeente verhuurt”, aldus Van Kaam. “We zijn in Baarn blij en trots op onze voorzieningen zoals bijvoorbeeld De Trits en Theater De Speeldoos. Door efficiënt beheer en extra inkomsten kan het maatschappelijk vastgoed beter renderen, wordt het optimaler gebruikt en kunnen we leuke activiteiten blijven ontplooien in Baarn”.

De gemeente Baarn en de aangesloten verenigingen/clubs zullen jaarlijks een bedrag beschikbaar stellen voor het onderhouden en up-to-date houden van de website. Via de gemeentelijke website www.baarn.nl kan direct worden doorgeklikt naar de betreffende ‘De gemeente verhuurt’-website. Over enkele maanden zal de web-app in gebruik worden genomen.

Print

Number of views (570)/Comments (0)

Name:
Email:
Subject:
Message:
x